Om os

Børn skal have mulighed for naturoplevelser og friluftsliv, så de kan få førstehåndserfaringer med natur og miljø.

Vores historie

Hvem er vi og hvordan
kan vi hjælpe jer

Naturskolen blev født i kulturafdelingen i 1997, men hører nu under kommunens Skoleafdeling i Børne- og Uddannelses- Forvaltningen. Vi tilbyder en bred vifte af undervisningsforløb og aktiviteter indenfor natur og friluftsliv. Disse tilbud retter sig primært imod folkeskoleklasser, skolefritidsordninger, børnehaver samt borgerne i Køge Kommune.

Naturskolen har som formål at give kommunens børn og unge et kendskab til deres omgivelser. Både nærnaturen og kommunens kendetegn.

Naturskolen kan endvidere tilbyde offentlige arrangementer i samarbejde med kommunens øvrige aktører.
Læs mere om arrangementerne her

Undervisningsforløb og øvrige aktiviteter arrangeres af eller i samarbejde med naturskoleleder Louise Villumsen.

Natur- og Miljøskolen Køge

Meget foregår på Naturskolen, men vi kommer også ud på skolerne eller i naturområderne i kommunen.

Mission

At give alle børn muligheder i naturen. Børn skal have mulighed for naturoplevelser og friluftsliv, så de får førstehåndserfaringer med natur og miljø samt landskab og kulturhistorie.

Vision

Skolen tilbyder en bred vifte af undervisningsforløb og arrangementer inden for natur og kultur.

VÆRDIER

Vi udøver friluftsliv i respekt for naturen (og lodsejerne). Vi ønsker at alle børn får en god oplevelse med udelivet.

FIND VEJ

• Cykelafstand fra
    Køge Centrum 4 km.
  • Bus 101A hver tiende minut fra Køge Station til Brudelysvej. Derfra 10 – 15 minutters gang.

Medbring på turen

Du har mulighed for selv at gøre alt for at få en god dag i naturen, med den rigtige pakning.

• Praktisk påklædning efter vejret.

• Evt. mad og drikke.

Kort

Kortet viser naturskolens placering og to stiforløb fra busstoppestederne

• Se kort til Naturskolen
    – klik på det og se et stort kort

PÅ naturskolen møder i:

Naturvejlederne

Louise HH Villumsen

Naturskoleleder og sciencekonsulent. Uddannet biolog, naturvejleder og friluftsinstruktør.

René Ahlehoff

Ansvarlig for dyr og grønne områder

En masse dyr